Tineke van der Woude

Nieuwsgierig, ondernemend, levensgenieter, creatief en betrouwbaar.  Al heel lang getrouwd met Johannes en moeder van 3 volwassen kinderen en oma van 4 prachtige jongens.

Ik was 25 jaar toen onze oudste dochter werd geboren. En ik schrok me een hoedje. Ik realiseerde me in één keer dat dit kleine mensje 100% afhankelijk was van mij. Natuurlijk kon ik haar gemakkelijk de verzorging geven, maar opvoeden was een ander ding. Zij was ook emotioneel afhankelijk van mij. Zij zou worden wie ik haar leerde dat ze was. Maar ik wist niet eens wie ik zelf was. Daar begon mijn zelfontwikkeling, ik moest voor mijn kind ontdekken wie ik zelf was. Dat was in 1983! Ik ben op mijn kont gevallen, opgestaan en weer door gegaan. Steeds dichter naar mezelf. En wat ben ik hier blij mee! Ik ben echt niet perfect, maar ik weet wie ik ben en voel me (meestal) veilig en vrij om mezelf te zijn.

Mijn eerste training is dus al een flinke poos geleden. In 1987 ben ik mijn praktijk gestart. Dit doe ik op mijn eigen wijze; Spiritualiteit met Friese nuchterheid. Ik heb in de loop der jaren heel veel studies, trainingen, cursussen, workshops en seminars gevolgd. Ontelbare boeken gelezen en inspirerende mensen gesproken. In een oude schoenendoos zit een hele stapel diploma’s en certificaten. Ik hecht hieraan geen waarde want die kennis zit in mij en ik houd er niet van om etiketten op mijn werk plakken. Bij mij doe je geen consulten of sessies, we hebben een goed gesprek. Ik houd van simpel en effectief en dat kun je van mij verwachten.

Wil je toch weten wat er in die schoenendoos zit? Stress counselling, mindfullness trainer, familietherapeut, confrontatie coaching, NEI therapeut… en de rest.

Mijn visie

Mijn leven, mijn reacties, mijn gedrag is mijn eigen verantwoordelijkheid.

​Voor ieder mens is het leven af en toe gecompliceerd. Omstandigheden heb je niet altijd in de hand, het leven loopt niet altijd zoals je wilt. Jezelf ontwikkelen betekend dat je jouw eigen gedachten, gevoelens en gedrag steeds beter leert kennen. Het hangt van jouw flexibiliteit, vertrouwen en vaardigheid af hoe je hier mee omgaat. Inzicht in jezelf is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven. Want wanneer jij jezelf vrij en blij voelt straal je dit uit en wordt de wereld een beetje leuker. Ik geloof dat het leven een grote puzzel is en dat zelfontwikkeling en persoonlijke groei helpt om ontbrekende puzzelstukjes te vinden en op de goede plaats te leggen.

Mijn missie

Het is mijn missie om voor zoveel mogelijk mensen te helpen van overleven naar volop leven. Door de ingewikkelde werking van persoonlijke gedachten, emoties, gevoelens en gedrag logisch te maken. Om op een simpele en effectieve manier inzicht te geven in de oorzaak van persoonlijke belemmeringen, blokkades en overtuigingen.