Transformatie? Ik schrijf een boek en ga op reis!

Ik ben een boek aan het schrijven! Eerlijk gezegd lag het al jaren op de plank , ooit was ik er aan begonnen, maar tja, je weet vast wel hoe dat gaat. Je begint enthousiast, dan komen zo langzamerhand de smoesjes en afleidingen en voor je het weet ben je vergeten waar je mee bezig was.

En ineens is het 5 jaar later en ben ik in gesprek met een groepje enthousiaste jonge mensen. We praten over plannen, inspiratie, doorzettingsvermogen en luisteren naar je hart. Dat komt de vraag aan mij: Wat heb jij allemaal al gedaan in je leven en waarom doe je wat je doet en wat zou je nog willen doen?

Wat heb jij allemaal al gedaan in je leven en waarom doe je wat je doet en wat zou je nog willen doen?

Wat ik dan allemaal al heb gedaan? Oeps , nou de laatste 30(!) jaar heb ik in mijn praktijk ontelbare gesprekken gehad met mensen. Ik heb trainingen en cursussen gegeven waarbij het altijd gaat over jezelf begrijpen en ontwikkelen. Steeds meer realiseer ik me dat zelfontwikkeling het belangrijkste is dat je aan jezelf kunt geven . Zelfontwikkeling is niets meer of minder is dan het onderzoeken, ontwikkelen en zo goed mogelijk leren kennen van je eigen ik. Snappen hoe je systeem werkt, inzicht krijgen in hoe je bent geworden wie je nu bent en handvatten vinden om goede keuzes te kunnen maken, zodat je jezelf blijer en vrijer gaat voelen. Zoals een rups een vlinder wordt, zo onderga je in dat proces transformaties die je steeds dichter bij jezelf brengen.

Wat ik nog zou willen? Bij die vraag realiseerde ik me dat ik eindelijk dat boek wilde af schrijven. Een boek waarin ik veel van mijn kennis, ervaring en trainingen deel. Nu er zoveel mensen met teveel stress of zelfs een burn-out zijn, realiseer ik me dat er nu iets moet gebeuren en dat ik hiervoor een grote koffer met gereedschap heb. Immers, stress heeft bijna altijd een externe aanleiding maar een interne oorzaak. Je kunt de externe omstandigheid misschien veranderen, maar dat is een tijdelijke oplossing, symptoombestrijding. Wil je werkelijk iets veranderen dan is het zaak om naar de interne oorzaak te kijken.

Dat klinkt moeilijk maar het kan ook simpel en effectief, dat is mijn manier . Mijn boek wordt een handleiding, een bewustwordingsproces, een reisgids naar de beste versie van jezelf. Spiritualiteit met Friese nuchterheid.

Tineke tussen de papieren.

De jonge mensen met wie ik sprak hebben me geïnspireerd, me het juiste zetje gegeven. De laatste maanden heb ik mezelf opgesloten achter mijn computer . Uitzoeken, onderzoeken, keuzes maken en schrijven, schrijven, schrijven. De puntjes moeten nog op de i maar ik ben er nu al zo blij mee.

Onder het schrijven heb ik me ook gerealiseerd dat mijn passie zit in echt contact met mensen. Daarom heb ik van maandag 17 t/m donderdag 20 september een transformatiereis georganiseerd op Vlieland in hotel Seeduyn. 

Echte “ME TIME” en paar dagen tijd voor jezelf en intensief met jezelf aan de slag. Deze keer zonder detox maar met een uitgebreid eilander buffet, lunches, diners enz.

Je kiest even helemaal voor jezelf. Jezelf verwennen en tegelijk jezelf ontwikkelen, dat kan gewoon. We gaan met een kleine groep 4 dagen all-inclusive naar Vlieland. In deze dagen leg je een onvergetelijke reis naar jezelf af. Ik heb een prachtige routekaart en deel deze graag met je. Je leert je het APK systeem om dat wat je belemmerd om te zetten in kracht. We hebben persoonlijke gesprekken die er toe doen. We doen trainingen en maken lekkere wandelingen met de groep. Transformatie is een proces en dat gaan we samen doen. Ik begeleid je en er wordt voor je gezorgd. Kortom even alles loslaten. Je hoofd en je hart weer vrij te laten zijn. Je gaat weer vrijer en blijer naar huis. Als je wilt kun je nog mee! Kijk maar eens op: